Elfogadásra került a 2019-es adócsomag

0

Az Országgyűlés 2018. november 13-án, kedden elfogadta a kormány legfrissebb adócsomagját. A képviselők 115 igen szavazattal, 20 nem ellenében és 36 tartózkodás mellett fogadta el az előterjesztést. Az alábbiakban nézzünk pár módosítást, a teljesség igénye nélkül.

Az egyéni vállalkozások alanyi adómentességének értékhatárát 8 millió forintról 12 millió forintra emelték. A kormány korábban kifejtett álláspontja szerint az alanyi adómentesség értékhatárának emelését a gazdaság növekvő teljesítménye teszi lehetővé és több mint 600 ezer adózónak jelenthet ez a változtatás könnyebbséget.

A tegnap elfogadott módosítás külön fejezetében beszél a jövő év elejétől hatályba lépő, az új szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást érintő kedvezményekről, amely a közigazgatásból elbocsátott, védett korban lévő személyek elhelyezkedését segíti. A kedvezmény értelmében a munkáltatók – a minimálbér négyszeresének erejéig – a szociális hozzájárulási adó mértékével megállapított összeggel egyenlő kedvezményt vehetnek igénybe a 60. életévét betöltött, közigazgatásból elbocsátott munkavállalók után.

A jövőben jellemzően munkabérként adózó cafeteria juttatások értéke nem módosítja úgy a munkáért járó jövedelem adóalapját, hogy azzal a munkáltató rosszabbul járjon.

Bevezették a magáncélra is használt céges személygépkocsik esetében az 50 százalékos magánhasználat vélelmét, amelynek igénylésével nem szükséges vezetni az útnyilvántartást.

Az új törvény értelmében 10 millió forintos összegkorlát lép életbe arra a lakáshitelre, amely után a munkáltatónak nem kell kamatkedvezményből származó jövedelmet megállapítania.

Az elfogadott törvény nagyon sok jelentős változtatást tartalmaz, ezért a törvény pontos szövegének részletes tanulmányozása nagyon fontos.

(Forrás: MTI)
Minden jog fenntartva – www.adosziget.hu – adosziget@adosziget.hu 

Megosztás

About Author

Comments are closed.