Közelgő adatszolgáltatás: K100

0

Közelgő adatszolgáltatás: Az adókedvezményre jogosító igazolást kiállító szerv adatszolgáltatása a tartósan álláskereső, a gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, valamint legalább 3 gyermek után járó családi pótlékban részesülő magánszemély részére kiállított igazolásról (K100).

Ne felejtsük el, hogy 2018. augusztus 5-ig a K100-as adatszolgáltatást csak az ügyfélkapus/cégkapus regisztrációval rendelkező adózó, és az állami adó- és vámhatósághoz az EGYKE adatlapon bejelentett, illetve az arra jogosultsággal rendelkező képviselője nyújthatja be.

K100A és K100M

Fontos tudni!
A K100A résznyomtatványból adózónként egyet, a K100M résznyomtatványból az adózóhoz tartozó magánszemélyek felsorolásához szükséges lapokat kell kitölteni.

Jó, ha tudjuk, hogy eredetinek akkor minősül az adatszolgáltatás, ha az adatszolgáltató az egyszeri adatszolgáltatásra előírt határidőn belül, először szolgáltat adatot. Eredeti adatszolgáltatás esetén az adatszolgáltatás jellegének feltüntetésére szolgáló négyzetet üresen kell hagyni. A határidő előtt benyújtott adatszolgáltatások esetében az elsőként beadott, és a NAV által elfogadott adatszolgáltatás minősül eredetinek.

NAV szankciók

Természetesen itt is igaz, amennyiben bevallási (adatszolgáltatási) kötelezettségét hibásan, hiányos adattartalommal, késve teljesíti, vagy azt elmulasztja, az adó- és vámhatóság szankcióval élhet – figyelembe véve az Art. 155. §, 161. §, továbbá a 220-221. § paragrafusaiban foglalt rendelkezéseket.

Tehát ne felejtsük el teljesíteni a K100-as adatszolgáltatási kötezelettségünket 2018. augusztus 5-ig, ha van nekünk, mint adózónak van ilyen irányú bevallási kötelezettségünk!

Forrás:NAV
Minden jog fenntartva – www.adosziget.huadosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

NAV online számla bekötés Armada Gyors Számlázóprogrammal
NAV online számla bekötés Armada Gyors Számlázóprogrammal
Megosztás

About Author

Comments are closed.