Határidők 2023. január, mire is figyeljünk oda bérszámfejtőként?

0

“… nekünk bérszámfejtőként nincs sok időnk „ráhangolódni” az év eleji munkára, hiszen a határidők vészesen közelednek. Ne felejtsük el …”

Így a 2022-es év végén, a Karácsony a nyakunkon, mégis fontos naptárunkba feljegyezni néhány fontosabb feladatot, amelyek bizony heteken belül esedékesek lesznek. A 2022. évi december havi számfejtésen túl különböző nyilatkozatok kiadása, aláíratása is aktuálissá válik a 2023-as év elején. Ezeknek a beérkezése a 2023. évi januári bérszámejtéshez elengedhetetlenek.

De hogy milyen nyilatkozatokról is van szó pontosan, most nézzük szépen sorban!

Fontos minden év elején bekérni dolgozóinktól azokat a legfrissebb adatokat, amelyek alapján helyesen tudjuk elvégezni a bérszámfejtést. Korántsem biztos, hogy a 2022. évi nyilatkozatok 2023-ban is megállják a helyüket. Gondoljunk csak egy gyermek születésére például.

És melyek is ezek a nyilatkozatok, amiket be kell kérni a munkavállalóktól?
Ezek a következők:

  • adókedvezmény nyilatkozatok (például családi kedvezmény),
  • szabadság nyilatkozatok (például gyermek után járó pótszabadság),
  • megbízási díj esetén a költséghányad nyilatkozat (nem csak munkavállalóknál fontos),
  • amennyiben érintettek vagyunk, úgy a cafeteria nyilatkozat.

Ez utóbbinál figyeljünk mindenképpen arra, hogy ha most vezetjük be ezt a juttatási csomagot, úgy a cafeteria szabályzatot is meg kell írnunk és ki is kell adni a dolgozóinknak.

Munkaidő-Nyilvántartás könnyedén!
Stabil, gyors, rugalmas, felhasználóbarát!

De milyen igazolásokat kell nekünk bérszámfejtőként elkészítenünk?

Addig, amíg a munkavállalóknak ezen nyilatkozatokat kell kitölteniük, nekünk – bérszámfejtőknek – az M30-as igazolást kell elkészítenünk. Egy klassz bérszámfejtő program nagyban segítségünkre lehet.

Kísérjük figyelemmel a minimálbér és a garantált bérminimum alakulását is!

Amennyiben érintettek vagyunk a minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelésével kapcsolatban, lesz elég teendőnk. Fontos szem előtt tartanunk, ha a munkaszerződés tartalmi elemében jelentős változás lép életbe (például munkabér emelkedés), úgy azt papírra kell vetni!

Amennyiben nem vagyunk érintettek a fenti minimálbér, illetve garantált bérminimummal kapcsolatban, de béremelést szeretnénk eszközölni, úgy munkaszerződés módosítást kell aláírni mindkét félnek.

Összességében fontos megemlítenünk, hogy elmondható az, hogy nekünk bérszámfejtőként nincs sok időnk „ráhangolódni” az év eleji munkára, hiszen a határidők vészesen közelednek. Ne felejtsük el kiadni a nyilatkozatokat, majd aláírás után felvezetni az adattartalmakat bérszámfejtő programunkba.

Minden jog fenntartva –www.adosziget.huadosziget@adosziget.hu

BÉR és TB elszámolási Humánügyviteli Rendszer
XL-Bérprogram és TB-elszámolási Rendszer 2024.

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Megosztás

About Author

Comments are closed.