Érkeznek a folyószámla értesítők

0

Mint ahogy azt már megszokhattuk, idén is eljött az idő, hogy az adóhatóság tájékoztatást küldjön az adózók adófolyószámlájáról. Az NAV információi szerint október végéig másfél millió adózó kap folyószámla kivonatot és késedelmi pótlék értesítést.

Aki mégsem kap semmit, ne lepődjön meg, ugyanis folyószámla kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van.

Az egyenleg megállapításánál az adóhivatal a 2015. december 31-ei állapotot veszi alapul.

Természetesen késedelmi pótlék értesítést is csak az kap, aki fizetési kötelezettségét késedelmesen, vagy egyáltalán nem teljesítette. A késedelmi pótlék értesítő a 2015-re vonatkozó pótlékokat tartalmazza.

A kézhez kapott kivonatot célszerű összehasonlítani a saját nyilvántartásunkkal, mert eltérés esetén észrevételt lehet tenni az adóhatóságnál személyesen, írásban, vagy a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül a 40/202122 telefonszámon.

Az értesítéseket nem mindenki postai úton kapja. Azok az adózók, akiknek 2016. január 1. és 2016. április 17. között legalább egy elektronikusan benyújtott és feldolgozott bevallása vagy adatszolgáltatása volt, elektronikus bevallónak számítanak. Ők az ügyfélkapus rendszeren keresztül folyamatosan nyomon követhetik az adószámlák alakulását és ugyanitt megtekinthetik a keletkezett késedelmi pótlék levezetését is.

Forrás: www.szamvitel.com
Minden jog fenntartva – www.adosziget.hu – adosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

NAV online számla bekötés Armada Gyors Számlázóprogrammal
NAV online számla bekötés Armada Gyors Számlázóprogrammal
Megosztás

About Author

Comments are closed.