Bővül a veszélyeztetett ágazatok köre: Vajon téged is érint?

0

Április 11-től bővül a veszélyeztetett ágazatok köre. A következő vállalkozások, már márciusra alkalmazhatják az adózási könnyítéseket.

Az adózási könnyítéseket az alábbi tevékenységet tényleges főtevékenységként végző vállalkozások már márciusra is alkalmazhatják:

  • Növényi szaporítóanyag termesztése (TEÁOR és TESZOR 01.30). Ha a tevékenységet végző dísznövénytermesztő a dísznövénytermesztést forgalomba hozatal céljából végző természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel rendelkező szervezet.
  • Egyéb, nem évelő növény termesztése (TEÁOR és TESZOR 01.19). Ha a tevékenységet végző adózónak 2020. március 24-ét megelőző hat hónapban a legtöbb bevétele, de legalább bevételének 30%-a a virágok – ideértve a vágni való virágot és a virágsarjat is – termesztéséből, a vágott virág, virágcsokor és hasonló termékek kereskedelmi értékesítéshez való előkészítéséből vagy fonásra szánt növényi termékek termesztéséből származott.
  • Egyéb évelő növény termesztése (TEÁOR és TESZOR 01.29). Ha a tevékenységet végző adózónak 2020. március 24-ét megelőző hat hónapban a legtöbb bevétele, de legalább bevételének 30%-a a virágok – ideértve a vágni való virágot és a virágsarjat is – termesztéséből, a vágott virág, virágcsokor és hasonló termékek kereskedelmi értékesítéshez való előkészítéséből vagy fonásra szánt növényi termékek termesztéséből származott.
  • Dísznövény nagykereskedelme (TEÁOR és TESZOR 46.22).
  • Dísznövény, vetőmag, műtrágya, hobbiállat-eledel kiskereskedelme (TEÁOR és TESZOR 47.76). Ha a tevékenységet végző e tevékenységek közül kizárólag dísznövény-kiskereskedelemmel foglalkozik.
  • Vadgazdálkodás, vadgazdálkodási szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 01.70). Ha a tevékenységet végző alkalmazásában áll a vadászati hatóság, valamint az Országos Magyar Vadászkamara által nyilvántartásba vett hivatásos vadász.
  • Desztillált szeszes ital gyártása (TEÁOR és TESZOR 11.01). Ha a tevékenységet végző által gyártott ital törkölypárlat, törköly, vagy gyümölcspárlat.
  • Szőlőbor termelése (TEÁOR és TESZOR 11.02).
  • Sörgyártás (TEÁOR és TESZOR 11.05). Ha a gyártókisüzemi sörfőzde (évente legfeljebb 200 ezer hektoliter sört előállító, más sörgyártó üzemtől jogilag és gazdaságilag független, más sörgyártó üzemtől elkülönült telephelyet használó, nem licencia alapján működő adóraktár).
  • Szőlőtermesztés (TEÁOR és TESZOR 01.21).

Az veszélyeztetett ágazatok és egyéb tevékenységekkel kapcsolatos adózási könnyítésekről részletes ismertető a NAV honlapon 2020. március 25-én megjelent tájékoztatóban olvasható, mely a Segítség rendkívüli helyzetben (COVID-19) rovatban érhető el.

Forrás: NAV
Minden jog fenntartva – www.adosziget.huadosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Összeszerelő üzemek készlet és számlázó szoftvere
Megosztás

About Author

Comments are closed.