Az alkalmi munka éves időtartamának meghosszabbítása

0

A november 30-ai 217. számú Magyar Közlönyben megjelent az 651/2021. (XI. 30.) Korm. rendelete, az alkalmi munka éves időtartamának eltérő veszélyhelyzeti szabályairól.

Ennek értelmében 2021. december 31. napjáig az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény

a) az  azonos munkáltató és munkavállaló által alkalmi munkára és idénymunkára több ízben létesített munkaviszonyok együttes időtartama egy naptári éven belül az eddigi százhúsz nap helyett, a százötven napot nem haladhatja meg,

b) az  azonos munkáltató és munkavállaló között az  alkalmi munka időtartama egy naptári éven belül az eddigi 90 nap helyett nem haladhatja meg összesen a százhúsz naptári napot.

A fentebbiek a kihirdetést követő napon lépnek hatályba. Fontos, hogy ezen  rendelet hatálybalépésekor már megkötött alkalmi munkára és idénymunkára létesített munkaviszonyok tekintetében is alkalmazni kell.

Az alábbi a rendelet kihirdetését követő 15. napon lép hatályba:

A  Kormány e  rendelet hatályát a  koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztéséig meghosszabbítja. Ez  a  rendelet a  koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztésekor szintén hatályát veszti.


Minden jog fenntartva – www.adosziget.hu – adosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

BÉR és TB elszámolási Humánügyviteli Rendszer
XL-Bérprogram és TB-elszámolási Rendszer 2024.
Megosztás

About Author

Comments are closed.