A munka törvénykönyvének módosítása a hatnapos munkahetek betiltása érdekében

0

A T/3043 számú törvényjavaslat módosítaná a munka törvénykönyvét. A javaslat értelmében a négynapos hétvégék esetében a jövőben nem kellene ledolgozni a pihenőnapokat.

A jelenlegi törvény kimondja, hogy Munkaszüneti nap: január 1., március 15., nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26.

Ez módosulna a benyújtott törvényjavaslat értelmében az alábbiak szerint

Munkaszüneti nap: január 1., március 15., nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26.

Amennyiben a munkaszüneti nap keddre esik, úgy az azt megelőző, míg ha csütörtökre esik, az azt követő nap szintén munkaszüneti napnak minősül.

A javaslat célja egyrészt a fizetett és nem fizetett munkák egyenlőbb elosztásának elérése: dolgozzunk kevesebbet a megélhetésért, s ugyanakkor jusson több idő kinek-kinek saját magára és a szeretteire. Az emberi civilizáció és a technológia fejlődése egyre inkább lehetővé teszi, hogy a munka világában olyan új egyensúlyt alakítsunk ki, amely mindannyiunkat közelebb visz a teljes és boldog élethez. A munkaidő csökkentésével nagymértékben nő az életminőség, hiszen az emberek jóval többet tudnak számukra fontos dolgokkal foglalkozni, a szeretteikkel lenni. Különösen fontos ez a kormány által meghirdetett családok évében. A törvényjavaslat a családok felé is gesztusértékkel bír.

Minden jog fenntartva – www.adosziget.huadosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Munkaidő-Nyilvántartás könnyedén!
Stabil, gyors, rugalmas, felhasználóbarát!

Megosztás

About Author

Comments are closed.