Pdf számla fájlok e-mailben küldése: tegyük, ne tegyük?

0

Megfelel-e az adólevonási jog tárgyi feltételének a Pdf számla, azon számla, melyet pdf formátumban továbbítunk? Olvass tovább és meg tudod.

Az elmúlt évek nagy dilemmája, hogy megfelel-e az adólevonási jog tárgyi feltételének azon számla, melyet pdf formátumban továbbítunk.

Mint tudjuk számos esetben merült már fel a kérdés, hogy a vevőnknek elküldhetjük-e a számlát e-mailben Pdf formában, és ha a vevőnk kinyomtatja, úgy ezen példány megfelel-e az adólevonási jog tárgyi feltételének?

Nézzük először a jogszabályi oldalt

Pontos válasszal a jogszabály nem szolgál, mivel java részt általánosságokat fogalmaz meg, amit pedig sokféleképpen lehet értelmezni.

A szakemberek részéről megvilágítva a dolgot elmondhatjuk, hogy az ország két részre „szakadt”. Míg egyes szakemberek használják ezen lehetőséget és szabályosnak vélik, addig a másik csoport ellentmondást nem tűrően elutasítja.

Gyakorlatban és pláne most a fertőzésveszély elkerülésének érdekében érdemes mindent megtennünk, hogy minimalizáljuk a személyes kontaktust. Ezt az elvet szolgálja az, hogy a postázás helyett igenis, pdf-file-ban küldjük meg a számláinkat a vevőinknek. Aztán persze a későbbiekben, a vészhelyzet megszűnése után természetesen tudjuk pótolni az elmaradt postai feladásokat is.

Minden jog fenntartva – www.adosziget.huadosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Servantes Készlet számlázás modul
Számlázás nagy mennyiségben készletből
Megosztás

About Author

Comments are closed.