Még egyszerűbb lesz az eSZJA portál elérése

0

2019. október 30-án e-személyivel és telefonos azonosítóval is elérhető a személyi jövedelemadó-bevallás webes felülete, az eSZJA portál. A gyorsabb elektronikus ügyintézés céljából ettől az időponttól a Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztül vehető igénybe a szolgáltatás. Akinek van ügyfélkapuja, továbbra is be tud lépni a felületre.

eSZJA portál

A NAV honlapjának SZJA aloldalán (www.nav.gov.hu/nav/szja/szja) keresztül, KAÜ azonosítás után továbbra is megtekinthető a korábbi, illetve készíthető új szja-bevallás.

A KAÜ olyan azonosítási szolgáltatás, ami az ügyfélkapu mellett megteremti az elektronikus személyigazolvánnyal és a telefonos azonosítóval való ügyintézés lehetőségét. Ezzel az szja-bevallással kapcsolatos ügyintézéshez több lehetőség kínálkozik a bejelentkezésre, ami még egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a bevallást a webes kitöltőfelületen.

Az új azonosítás bevezetése után a kormányzati portálon (www.magyarorszag.hu) bejelentkezés nélkül elérhető eSZJA link automatikusan átirányít az eSZJA oldalra (http://eszja.nav.gov.hu).

Forrás: NAV
Minden jog fenntartva – www.adosziget.huadosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Okos Armada könyvelőprogram
Megosztás

About Author

Comments are closed.