Közelgő adatszolgáltatás: Adatlap az egyedi mentesítéssel rendelkező adózók pénztárgépei adattartalmának megküldéséhez

0

Ne feledkezzünk meg róla, hogy 2018. augusztus 10-ig kell a PTGOPTA bevallást benyújtanunk.

Fontos információ!

Nyugtaadási kötelezettségüket kizárólag pénzárgéppel teljesíthetik az adóalanyok a Rendelet 1. mellékletében meghatározott tevékenységük során, mely esetében az Áfa tv. szerinti adatszolgáltatási kötelezettségüket a Rendelet 4. és 5. mellékleteiben meghatározott tartalommal és formában kell teljesíteni.

PTGOPTA bevallás

Ezen adatszolgáltatási kötelezettséget nem online módon, hanem a mentesítéssel rendelkező adózókhoz hasonlóan, CD/DVD lemezen kell teljesítenie a székhely, ennek hiányában telephely szerint illetékes állami adó- és vámhatóságnak.

Célszerű tudnunk róla, hogy egy adatlappal csak egy adathordozó nyújtható be! Egy adathordozón csak egy pénztárgép adatai szerepeltethetők!

Hibás bevallás esetén

Figyeljünk rá, hogy amennyiben bevallási (adatszolgáltatási) kötelezettségünket hibásan, hiányos adattartalommal, késve teljesítjük, vagy azt elmulasztjuk, az adó- és vámhatóság szankcióval élhet.

Ennek értelmében ne felejtsük el teljesíteni a PTGOPTA adatszolgáltatási kötelezettségünket 2018. augusztus 10-ig, ha nekünk, mint adózónak van ilyen irányú bevallási kötelezettségünk!

Forrás: NAV
Minden jog fenntartva – www.adosziget.huadosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Pénzügyi Szoftver, Kintlévőség-kezelés, Likviditás növelés
Megosztás

About Author

Comments are closed.