Kisadózó vállalkozásnak minősülsz? Tájékoztasd partnered!

0

Katás vállalkozóként tájékoztatnunk kell a másik felet a szerződés megkötésekor, hogy kisadózó vállalkozásnak minősülünk. És még mi másról?

Ne feledjük, hogy az új szabályozások értelmében szerződéskötéskor, vagy megbízáskor tájékoztatni kell partnerünket, hogy kisadózó vállalkozásnak minősülünk.

Fontos változás 2021. január 1-jétől

Ha katás vállalkozóként kifizetővel (vállalkozással, egyéb szervezettel) szerződéses jogviszonyba lépünk, akkor tájékoztatnunk kell a másik felet a szerződés megkötésekor, hogy kisadózó vállalkozásnak minősülünk.  Előfordulhat, hogy változás következik be kisadózói státuszunkban, esetleg megszűnik az. Nagyon fontos, hogy erről szintúgy tájékoztatnunk kell a partnerünket, méghozzá a változást megelőzően.

Amennyiben 2020. december 31-éig létesítettünk szerződéses jogviszonyt a kifizetővel és ez 2021-ben is fennáll, úgy 2021. január 15-e a határidő, ameddig tájékoztatnunk kell partnerünket a kisadózói minőségünkről

A szerződésnek tartalmaznia kell a partner:

• nevét,
• székhelyét és
• adószámát.

Ezt követően írjuk le, hogy milyen dátumtól minősülünk kisadózónak, majd a kisadózó vállalkozásunk adatait (név, székhely, adószám és egyéni vállalkozó esetében a nyilvántartási szám is).

Minden jog fenntartva – www.adosziget.hu – adosziget@adosziget.hu

Okos Armada könyvelőprogram
Megosztás

About Author

Comments are closed.