Hogyan motiváljuk beosztottainkat? 2+1 tipp!

0

“Bár meglepő, de a felmérések alapján nem a pénz az első, amivel lehet motiválni a beosztottakat. Felmérések szerint sokkal nagyobb…”

Beosztottai motiválása gyakran komoly kihívást jelent egy vezetőnek. Milyen irányba induljunk el? Jutalmazzunk vagy büntessünk? Vagy teljesen más a megközelítés? Nem mindig könnyű és bizony a csapatunk stílusa is beleszól. Na de nézzük mit is tehetünk!

1/Csapatmorál

Ősidők óta tudják, hogy egy jó csapat alapja a motiválás és az egységben tartás. Bár meglepő, de a felmérések alapján nem a pénz az első, amivel lehet motiválni a beosztottakat. Felmérések szerint sokkal nagyobb szerepet kap a társaság és hangulat. Ha a csapat hangulata és összetétele engedi, ideális lehet tartani olyan délutánt vagy akár napot is, ami róluk szól. Vetélkedő, activity, céggel kapcsolatos kérdez-felelek csapatba állítva. Érdekes, de egy csapat termelékenységét leginkább a jó csapattal és hangulatos munkahellyel lehet megemelni vagy jó szinten tartani. Ezekre jó példa, ha vagy időről időre beszervezünk ilyen napokat vagy egy-két komolyabb cél elérése után, esetleg komolyabb projekt előtt beiktatunk a “csapathangulatért felelős” délutánokat.

2/ Személyes motiváció

Érdekes, de felmérések szerint a pénz mint motiváló erő nem jut be a Top 2 motivációba. A dobogó második fokán, a személyes elismerés szerepel. Sok esetben fontosabb az embernek a megbecsülése és presztízse, mint amennyire gondolnánk. Ha egy kimagasló eredményért nyilvánosan elismerjük a dolgozókat, az az egekbe lökheti a motivációjukat a cég iránt és önbizalmukat magukban. Ki lehet találni játékokat, amelyért megéri hajtani. Például: ha a csapat 20%-kal növeli a hatékonyságot, akkor pénteken 12 órakor haza mehet mindenki. De ebben a motivációban a kreativitás szab csak határt. Hass az emberek játékosságára! Meglátod megéri.

3/ A Pénz!

Nos azért a pénzt sem lehet kihagyni a képletből. Nyilván mindenki pénzből él, így pénzbeli jutalmak osztása is egy eszköz. Vagy havi, vagy negyedéves bontásban. Ennél hosszabb időszakot nem javaslunk, hisz nem könnyű mindenkinek 3 hónapnál tovább küzdeni egy eredményért, de ismerünk olyan cégeket ahol év végén van jókora bónusz. Cége válogatja. Azonban mi a helyzet a mindennapi bérekkel. Semmit sem érnek a bónuszok, ha hibák vannak a bérszámfejtésben. Az alapvető bizalom a munkatársak részéről egy kettőre meginog, ha úgy érzik igazságtalanság történt velük. A statisztikák szerint minden negyedik cégben folyamatos gondokat okoz a pontatlan bérszámfejtés, és négy cégből kettőben rejtett hibák is vannak, a gondatlan kiszervezés vagy nem megfelelően képzett bérszámfejtő miatt. Az is lehet, egyszerűen csak túl sok a munkája és a pepecselős feladatokra nem jut elég figyelem. Akárhogy is, mielőtt bónuszokon és más motiváláson gondolkozna, nem árt teljesen megbízni a bérszámfejtési részlegben. Mi ezzel tudunk hozzájárulni munkatársai motiválásához. Szakértő bérszámfejtési csapatunk garantáltan hiba nélkül végzi munkáját, hála a sok éves képzésnek és tapasztalatnak. Ha szeretné szakértő kezekbe kiszervezni emberei bérszámfejtését, jó helyen jár! Ezután már csak önön múlik, hogyan motiválja tovább embereit. Mindenesetre úgy teheti ezt meg, hogy tudja munkatársai bére jó kezekben és biztonságban van.

Forrás: www.ugyvitelport.hu – Dolgozói bére a mi lelkiismeretünk
Minden jog fenntartva – www.adosziget.hu – adosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Ügyvitelport- Professzionális bérszámfejtés, outsourcing
Ügyvitelport- Professzionális bérszámfejtés, outsourcing
Megosztás

About Author

Comments are closed.