A diákmunkával szerzett kis összegű jövedelmet is be kell vallani?

0

Sokszor okoz dilemmát, hogy a diákmunkával szerzett, kis összegű jövedelmet is be kell-e vallani. A válasz egyértelműen igen.

Nagyon fontos tudnunk, hogy az szja-bevallást akkor is el kell készíteni, ha csak egy rövid ideig álltunk munkaviszonyban és kisebb összegű jövedelmet kaptunk. Függetlenül attól, hogy 2020-ban diákként milyen összegű bérjövedelmet szerzett a munkavállaló a munkaviszonyában, a jövedelem adóköteles. Ezt természetesen a NAV által elkészített adóbevallási tervezet is tartalmazza.

A tervezetet megtekintheti a www.nav.gov.hu/nav/szja/szja honlapon, az „eSZJA” ikon kiválasztását követően. Ez után a „Belépés”-re kell kattintani, KAÜ-azonosítás – ügyfélkapus, e-személyi igazolványos vagy RKTA telefonos azonosítás – után. Ha nincs ügyfélkapuja, azonban kérte a tervezet postázását, akkor postán fogja megkapni az elkészült tervezetet. Ha mindent rendben talál a bevallási tervezettel kapcsolatban, egyéb teendője nincs, az 2021. május 20-án automatikusan bevallássá válik.

Ne feledjük tehát, hogy a 2020-ra vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje 2021. május 20. Ha bármit módosítani szeretnénk a bevallásunkban, azt eddig tehetjük meg.

Minden jog fenntartva – www.adosziget.hu – adosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Munkaidőkeret teljes körű kezelése.
Megosztás

About Author

Comments are closed.