Az ügyvédi iroda is választhatja a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adózást

0

A Katv. 3. §-ában foglalt rendelkezés 2018. január 1-jétől kiegészül azzal, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójának alanya lehet az ügyvédi iroda is.

Átmeneti rendelkezés biztosítja azt, hogy a már tevékenységet folytató ügyvédi iroda kata-alanyisága 2018. január 1-jétől létrejöhessen. Eszerint az ügyvédi iroda a Katv. szerinti adóalanyiság választását legkorábban 2017. december 1-jétől kezdődően jelentheti be az állami adó- és vámhatósághoz.

A tevékenységet folytató ügyvédi irodák 2017 decemberében a 17T201 nyomtatványon jelenthetik be, hogy 2018. január 1-jétől a kisadózó vállalkozások tételes adójának szabályai szerint kívánják teljesíteni az adókötelezettségeiket.

Az ügyvédi irodák is megtehetik a kata választására vonatkozó bejelentést 2017 decemberében, amelyeket ebben a hónapban vesznek nyilvántartásba. Esetükben – tekintettel arra, hogy az adóalanyi kör bővítésére vonatkozó fenti szabály 2018. január 1-jén lép hatályba – a kata-alanyiság kezdő időpontja szintén 2018. január 1. napja lesz. 

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Minden jog fenntartva – www.adosziget.hu – adosziget@adosziget.hu 

Megosztás

About Author

Comments are closed.