A VPID megszűnése a jövedéki, és dohánytermék-kiskereskedelmi eljárásokban

0

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. január 1-jét követően a jövedéki, illetve a dohánytermék kiskereskedelmi eljárásokban a VPID (vámazonosító szám) használata megszűnt. A továbbiakban ezen eljárásokban az ügyfelek azonosítása adószámmal és adóazonosítóval történik.

Mindezekre tekintettel az állami adó- és vámhatóság részére benyújtandó adatszolgáltatásokhoz használandó elektronikus – ÁNYK nyomtatványkitöltő programmal kitölthető – nyomtatványokról a fenti időponttól lekerül a VPID rovat, illetve – szükség esetén – a nyomtatványok kiegészülnek az adószám, illetve adóazonosító rovattal. A nyomtatványok 2017. január 1-jén 00.00 órától lesznek elérhetőek a www.nav.gov.hu oldalon.

Az állami adó- és vámhatósággal létesített közvetlen elektronikus adatkapcsolati rendszeren keresztül beküldhető EMCS adatszolgáltatásokhoz szükséges módosított specifikációk a NAV OPENKKK oldalán – a „Dokumentumok > EMCS rendszer > 2017.01.01. – EMCS VPID kivezetés” menüpontban – 2016. november 15-én publikálásra kerültek. A bizonylatok beküldésének tesztelését Ügyfeleink 2016. december 15-től kezdhették meg.

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2017. január 1-jétől az ügyfélkapun és a közvetlen elektronikus adatkapcsolati rendszeren keresztül kizárólag a fentiek szerint módosított adatszolgáltatások küldhetők meg az állami adó- és vámhatóság részére.

Forrás: NAV
Minden jog fenntartva – www.adosziget.hu – adosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Servantes Készlet számlázás modul
Számlázás nagy mennyiségben készletből
Megosztás

About Author

Comments are closed.