Közelgő adatszolgáltatás: Havi bevallás a szociális hozzájárulási adóról, a járulékokról és egyéb adatokról (1808INT)

0

Ne felejtsük el, hogy a 2018. augusztus 13-ig a 1808INT bevalláson a 1808INT_A résznyomtatványból adózónként (munkáltatónként) egyet, a 1808INT_M résznyomtatványból az adózó által foglalkoztatott természetes személyenként egyet-egyet kell kitölteni.

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettség

A bevallás benyújtására kötelezett adózó a szociális hozzájárulási adóval, a biztosítási és járulékfizetési kötelezettséggel összefüggő bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségét havonta, a tárgyhót követő hónap 12-éig elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül) teljesíti az állami adó- és vámhatóság részére.

Külföldi vállalkozás

Lényeges információ, hogy a Magyarországon bejegyzésre nem kötelezett külföldi vállalkozás pénzügyi képviselője, valamint adózási ügyvivője, ezek hiányában a külföldi vállalkozás, illetve a külföldi vállalkozás foglalkoztatottja a kötelezettségét főszabályként ezen a nyomtatványon teljesíti. Ugyanakkor amennyiben olyan kötelezettségről, illetve kedvezmény igénybevételéről kíván bevallást benyújtani, amelyre a 1808INT jelű nyomtatvány nem alkalmas, akkor azt a 1808 jelű bevallásban kell teljesítenie!

Fontos tudni!
A 2018. évre vonatkozó, határidőig benyújtani elmulasztott bevallásokat is ugyanezen a nyomtatványon kell pótolni. Abban az esetben, ha az előző évekre benyújtott bevallások helyesbítése/önellenőrzése válik szükségessé, akkor viszont azt nem ezen a nyomtatványon, hanem időszaktól függően, az előző évekre rendszeresített bevallásokon kell teljesíteni.

Jó, ha tudjuk, hogy amennyiben bevallási (adatszolgáltatási) kötelezettségünket hibásan, hiányos adattartalommal, késve teljesítjük, vagy azt elmulasztjuk, az adó- és vámhatóság szankcióval élhet.

Ennek értelmében ne felejtsük el teljesíteni a 1808INT-es bevallási kötelezettségünket 2018. augusztus 13-ig, ha van nekünk, mint adózónak ilyen irányú bevallási kötelezettségünk!

Forrás: NAV
Minden jog fenntartva – www.adosziget.huadosziget@adosziget.hu

Feliratkozom az Adó Sziget szakmai hírlevélre

Okos Armada könyvelőprogram
Megosztás

About Author

Comments are closed.